WhatsApp
Yükleniyor...

Imap ve Pop3 Mail Farklılıkları

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Blog Imap ve Pop3 Mail Farklılıkları
16 Ocak 2022, 23:58 0 Yorum 315 Okuma

E-Posta servisi kullanıcıların en çok takıldığı noktalardan birisi özellikle IMAP ve POP3 arasındaki çalışma farklılığının çözümlenememesinden kaynaklanmaktadır. Bu durum bazen gerçekten üzücü sonuçlara yer verebilmektedir. Özellikle  e-posta'nın kurulumu aşamasında herhangi bir fark yokmuş gibi görünsede aslında çalışma yapısı tamamen farklıdır. Fakat hangisi daha iyidir, hangisini kullanayım gibi bir durumda söz konusu değildir. İhtiyaç doğrultusunda POP3 olarak veya IMAP olarakda kurulumlar gerçekleştirilebilir.

Pop3 Nerede Kullanabilirim?

E-postalar sunucularda saklanmaktadır. Fakat bilindiği üzere sunucuların belirli bir depolama alanları vardır. Eğer kullanıcının sunucusunda yeterli disk kotası yoksa veya kotası doluyor ve sürekli mail silmesi gerekiyorsa, bu durumda postalarını sunucuda değil kendi bilgisayarında saklamak isteyebilir. İşte tam bu noktada gerçekleştirilmesi gereken kurulum POP3 alt yapısı ile olmalıdır. Böylece kullanıcının sunucuya gelen mailleri bilgisayarı ile senkronizasyonu sağlandıktan sonra sunucudan kaldırılmaktadır.

 

IMAP Nerede Kullanabilirim?

E-postalarınızın sunucuda aktif olarak saklanmasını sadece bilgisayarınızdan değil cep telefonunuzdan da giriş yaptığınızda maillerinizi görebilmek istiyorsanız. O zaman IMAP tercih edilmelidir. IMAP tercih edildiğinde postalarınız sunucuda saklanmaya devam etmektedir. Ofisinizdeki, evinizdeki bilgisayarınızdan yada cep telefonunuzdan sunucuya bağlanarak e-postalarınızı inceleyebilirsiniz.

 

Şimdi kullanmak istediğiniz IMAP veya POP3 protokolünü belirlemeniz gerekiyor.

IMAP – Postalar sunucuya kaydedilecektir.

POP3 – Postalar yerel makineye indirilecek.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum